Sunday, December 26, 2010

İnternetten Para Kazanmak

  İnternet bugün pek çok kişi için bir kazanç kapısı. Hiç bir eğitim almadan, sadece internet yoluyla büyük paralar kazanan insanlar var. Büyük paralar kazanmak için elbette çok fazla teknik bilgi bilmek gerekiyor. Ancak bu teknik bilgileri yine internetten elde etmek mümkün. Hiçbir şey zaman harcanmadan gelir getirmeyeceği için, bu iş de zaman harcamadan olmuyor.

  Ancak normal kullanıcılar için de kazanç kapıları kapalı değil. Çeşitli yöntemler kullanıcılara para kazandırabiliyor. En bilinen yollardan biri olan Google Adsense ve bunun türevleri tık başına para getiriyor. Çok büyük miktarlar olmasa bile uzun vadede kazanç sağlanabiliniyor. Son zamanlarda anket doldurma işleri de yeni bir gelir kapısı oluşturuyor. Temel olarak bu bilgilerden bahsetmek istiyorum.

  Google Adsense en bilinen yöntem dedik. Bunun için gerekli şartlar sadece bir Google Adsense hesabı almak ve bir web sitesine sahip olmak. Gerisi siteyi ziyaret edenlerin farelerinin ucunda. Özellikle blog kullanıcıları için hiç bir zahmet gerektirmeyen bu yöntem herkesin kullanması gereken bir yöntem. Hiç bir arkadaşımın sitesine Adsense reklamı eklediğini görmedim. Bir arkadaşıma benim telkinlerimle eklettim. Sen neden kullanmıyorsun derseniz eğer çoktan bu yollardan geçip ban yediğimden dolayı kullanamıyorum :)

 Bu sistem nasıl çalışıyor peki? Adsense e kayıt olduğunuzda Google size sitenize eklemek için kod veriyor. Blog sitelerinde gadget ekle seçeneğinden çok basitçe Adsense reklamları ekleyebiliyoruz. Ekledikten sonra bizim tıklamamızı istemiyor Google. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, reklamı ilgi çekici bulup tıkladığında size 0.01 le 0.1 dolara kadar para kazanıyorsunuz. Toplam bakiyeniz 100 dolara ulaştığında Google size bu parayı çekebilmeniz için posta yoluyla bir pin numarası yolluyor. Ancak uzun vadede tutabilecek bir iş. Biz tıklama olayını abarttığımız için Google tarafından Adsense hesabımız deaktif edildi.

  Bir diğer yol internetten anket doldurarak para kazanma yöntemi. Birçok anket sitesi bu yolla sizlere ödeme yapıyor. İnternette ufak araştırmalar yaparak bu sistemlere ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında bilgi isterseniz kazancsahafi.blogspot.com ve e-ticaret.blogcu.com adreslerinden daha farklı yollar öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger